Δεν ανανεώθηκε τελικά –όπως αναμενόταν – η θητεία του Παναγιώτη Λιαργκόβα, συντονιστή του Γραφείου του Προϋπολογισμού του Κράτους που εδρεύει στη Βουλή.

Τα σενάρια απομάκρυνσης του ήταν γνωστά εδώ και ημέρες καθώς ο κ. Λιαργκόβας είχε έρθει σε αντιπαράθεση με στελέχη της κυβέρνησης λόγω των εκθέσεων που έβγαζε το Γραφείο για την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού. Εκθέσεις οι οποίες «άδειαζαν» στην ουσία το κυβερνητικό αφήγημα, περί επιτυχούς πορείας της οικονομίας.

Η τελευταία «κόντρα» έγινε στις αρχές του περασμένου μήνα όταν ο Παναγιώτης Λιαργκόβας δημοσίευσε στοιχεία για το δημόσιο χρέος. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αλλά και ο Νίκος Βούτσης καταλόγισαν στον καθηγητή ότι δεν έλαβε υπόψη του τα επικαιροποιημένα στοιχεία με αποτέλεσμα να οδηγηθεί σε εσφαλμένα συμπεράσματα.

Ο κ. Λιαργκόβας κατείχε τη θέση του συντονιστή από το 2012. Η θητεία του ήταν πενταετής και έληγε τον περασμένο Νοέμβριο. Ο κ. Λιαργκόβας θα παραμείνει στην θέση μέχρι να τοποθετηθεί νέος συντονιστής. Για να γίνει αυτό θα χρειαστεί να αλλάξει ο Κανονισμός της Βουλής για αυτό και συνεδριάζει η επιτροπή Κανονισμού της Βουλής με τη συμμετοχή του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση και των αντιπρόεδρων του Κοινοβουλίου. Ο κ. Λιαργκόβας θα παραμείνει στη θέση που κατέχει σήμερα μέχρι να τοποθετηθεί ο αντικαταστάτης του.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.