Οι θέσεις για το «γκαλά- Gualtier», αν και κόστιζαν 1000 ευρώ η μία, έγιναν ανάρπαστες σε πολύ λίγες ώρες, όπως λένε οι άνθρωποι του Μουσείου Μπενάκη που άνοιξε τις πόρτες του στον φιλελληνισμό και την γενναιόδωρη προσφορά του «τρομερού παιδιού» της Γαλλικής μόδας Jean Paul Gualtier, αλλά -όπως είναι αναμενόμενο- και σε αρκετούς που κανένα ενδιαφέρον δεν τρέφουν για την τέχνη, αλλά για τα πολύ ελκυστικά φώτα της δημοσιότητας. Ο στόχος του γκαλά που έγινε το βράδυ της Τρίτης, ήταν το φρεσκάρισμα του μουσείου που, παρά τις επιτυχημένες του εκδηλώσεις, έχει αρκετά οικονομικά προβλήματα να αντιμετωπίσει.

Για να εξασφαλίσουν την πολυπόθητη πρόσκληση πολλοί ήταν αυτοί που πλήρωσαν το ποσό των 1.000 ευρώ –κυριολεκτικά για μια θέση στην πρώτη γραμμή της πασαρέλας- αρκετοί και οι αθόρυβοι δωρητές που συνεισέφεραν στη βραδιά, αλλά όλη η «φασαρία» στα media έγινε από μοντέλα που είχαν την μοναδική ευκαιρία στη ζωή τους να κάνουν πασαρέλα με ρούχα του Gualtier.

Ο Γάλλος δημιουργός επέλεξε το Μουσείο Μπενάκη για να παρουσιάσει αναδρομικά τις δημιουργίες του με αναφορές στην Ελλάδα και στον πολιτισμό της, ζητώντας μάλιστα η όλη εκδήλωση να έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα με στόχο την οικονομική ενίσχυση του Ιδρύματος. Δημιουργίες του όπως η Αφροδίτη και η Σαπφώ, φουστανέλες, παραδοσιακές φορεσιές και άλλες χαρακτηριστικές εκδοχές της Ελληνικότητας στο έργο του, παρέλασαν μαζί για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Άλλωστε ο Gualtier τίμησε το Μουσείο Μπενάκη -ακόμα και στα εγκαίνια φορούσε μπλούζα με Ελληνική σημαία- ως μία σταθερή πηγή έμπνευσης για τις συλλογές του, μεταφράζοντας με τον μοναδικό του τρόπο την «Ελληνικότητα» από την αρχαιότητα έως το παραδοσιακό χθες.

Όπως γίνεται όμως συνήθως, μαζί με τους ανθρώπους που στήριξαν τον καλό σκοπό, υπήρξε και μεγάλο περιθώριο για… show off, σε μια βραδιά που φιλοξένησε από συλλέκτες και εγχώριους σταρ μέχρι αθλητές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.