Φωτιά έχει πάρει το πολιτικό σκηνικό με επίκεντρο την περιβόητη υπόθεση «Καμμένου – Σαουδικής Αραβίας» και την παρέμβαση του Πρωθυπουργού προκειμένου να αναβάλει για την Δευτέρα την προγραμματισμένη για σήμερα Πέμπτη συζήτηση επερώτησης της ΝΔ για το θέμα.

Σε μία αιφνιδιαστική κίνηση, μετά τον καταιγισμό αρνητικών σχολίων για την ενδεχόμενη απουσία του Πρωθυπουργού, που ερμηνεύτηκε ως αποφυγή παροχής κάλυψης εκ μέρους του στον κ. Καμμένο, ο κ. Τσίπρας, ο οποίος βρίσκεται σήμερα στο Παρίσι για δύο βραβεύσεις, ζήτησε από τον πρόεδρο της Βουλής να αναβάλλει τη συζήτηση για την προσεχή Δευτέρα, ώστε να απαντήσει ο ίδιος στην «επιχείρηση συκοφαντίας, παραπληροφόρησης και προπαγάνδας», όπως αναφέρει.

Μετά την επιστολή του Πρωθυπουργού συνεδρίασε εκτάκτως η διάσκεψη των προέδρων στη Βουλή και επαναπροσδιόρισε την ημερομηνία της συζήτησης για την προσεχή Δευτέρα.

Έντονα αντέδρασε η Νέα Δημοκρατία στην εξέλιξη αυτή. «Ο πανικός που έχει καταβάλει τον κ. Καμμένο, φαίνεται να μεταδίδεται και στον κ. Τσίπρα που παραδόξως παραμένει σιωπηλός επί 17 ημέρες για το σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκεται ο συναρχηγός του», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ και προσθέτει:

«Η Νέα Δημοκρατία δεν δέχεται δεύτερη αναβολή της επίκαιρης επερώτησης στη Βουλή και ζητεί από τον κ. Βούτση να πράξει το καθήκον του, σεβόμενος απολύτως την κοινοβουλευτική διαδικασία. Άλλωστε η συζήτηση δεν είναι σε επίπεδο Αρχηγών. Αν επιθυμεί ο κ. Τσίπρας να υπερασπιστεί τον συναρχηγό του ας προγραμματίσει εκείνος μια νέα συζήτηση στην Βουλή όποτε το επιθυμεί. Άλλωστε στο θέμα δεν θα εξαντληθεί» σε μία ημέρα.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.