Ακόμα και ο ίδιος ο Νίκος Παρασκευόπουλος φαίνεται ότι κάνει δεύτερες σκέψεις σχετικά με το νόμο που «εμπνεύσθηκε» για τις αποφυλακίσεις!

Μάλιστα, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης – προφανώς εγκλωβισμένος πολιτικά από τις συνεχείς ειδήσεις για αποφυλακίσεις σκληρών ποινικών – δίνει δίκιο στον Κυριάκο Μητσοτάκη σχετικά με την πρότασή του να καταργηθούν οι ευνοϊκές διατάξεις.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο κανάλι της Βουλής, επιχείρησε να δικαιολογήσει τον εαυτό του λέγοντας ότι δημιούργησε το νόμο λόγω έκτακτων συνθηκών. «Θα σας φανεί περίεργο αλλά ο κ. Μητσοτάκης έχει δίκιο. Ο όποιος νόμος Παρασκευόπουλου, ο αποσυμφορητικός νόμος -κακώς τον ονομάζουν νόμο Παρασκευόπουλου για να στιγματίζουν εμένα- είναι ένας έκτακτος νόμος ο οποίος οφείλεται σε έκτακτες συνθήκες συμφόρησης», είπε αρχικά και σημείωσε με νόημα ότι οι σχετικές διατάξεις δεν έχουν λόγο ύπαρξης παγίως.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «αυτό που πρέπει να γίνει είναι να έχουμε ένα λογικό σύστημα ποινών, έναν λογικό πληθυσμό στη φυλακή και να μην έχουμε ανάγκη από αυτόν τον νόμο». Και συνέχισε: «Νομίζω ότι αυτό πρέπει να συμβεί τώρα προσεχώς. Το σωστό είναι να έχουμε λογικούς χρόνους διάρκειας της ποινής πάγια, να είναι αυτοί που ταιριάζουν αναλογικά στο βάρος του εγκλήματος που τελέστηκε και βέβαια να έχουν κι ένα περιθώριο εφόσον δεν έχουμε να κάνουμε με ισόβια επανένταξης».

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.