Κατά πάσα πιθανότητα δεν έχετε ακούσει τον γελοίο αυτό μύθο. Υπάρχουν πολλές πορτοκαλιές στην Ελλάδα, αλλά μέχρι στιγμής, κανείς δεν έχει αναφερθεί σοβαρά σε κάποιια «φαιδρά πορτοκαλέα». Οι πορτοκαλιές δεν αστειεύονται, δεν γελούν, ούτε εκφράζουν τα αισθήματά τους με μύθους. Η Χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας είναι ένα αστείο του περασμένου αιώνα, για να εκφράσει το απίθανο: Μια πορτοκαλιά που να προκαλεί φαιδρότητα.

Παρόλο ότι βρισκόμαστε στην δεύτερη δεκαετία του 21ου αιώνα, ο Πρωθυπουργός μας και οι καντηλανάφτες του είναι πεπεισμένοι ότι μπορούν να περάσουν παρόμοια τερατώδη πακέτα ψεμάτων, ως σημερινή πραγματικότητα. Αναφέρω δύο χαρακτηριστικά αποφθέγματα των τελευταίων εβδομάδων: Η Ελλάδα, μας είπαν επίσημα χείλη υπουργών, έχει προχωρήσει στην ανάκαμψη γιατί «καλοντυμένοι άνθρωποι δεν ψάχνουν πια στα σκουπίδια για φαΐ» και ότι «επαγγελματίες, που συναντούν τυχαία τον υφυπουργό Εργασίας στον δρόμο, τον ευχαριστούν που αύξησε τις ασφαλιστικές εισφορές και διερωτώνται αν τις αύξησε αρκετά». Αυτά βγήκαν στις ειδήσεις την στιγμή που η Eurostat δημοσίευσε στατιστικές που δείχνουν ότι η Ελλάδα έχει τον μεγαλύτερο αριθμό ατόμων κάτω από το όριο της φτώχειας και ταυτόχρονα το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πολύ θεληματικά και δυστυχώς αποτελεσματικά, η πρώτη συμμαχική κυβέρνηση της Αριστεράς και των ακραίων Δεξιών Εθνικιστών, προσπαθούν να περάσουν τον μύθο για πραγματικότητα, προφανώς στηριζόμενοι στο γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας κέρδισε δύο εκλογές, με βάση πακέτα ψεμάτων που πέταξε στο εκλογικό σώμα: τερατώδεις υποσχέσεις που ήξερε πολύ καλά ότι δεν μπορούσε ποτέ να τηρήσει. Φαίνεται ότι ξέρει καλά το ανέκδοτο της «φαιδράς πορτοκαλέας» αλλά λησμονεί την λαϊκή παροιμία: «μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και η κακή του μέρα».

Η πραγματικότητα δείχνει ότι είμαστε κοντά – αν δεν έχομε ήδη φτάσει – την «τρίτη μέρα». Πάνω από ένα μήνα τώρα, συνταξιούχοι και χαμηλόμισθοι συνωστίζονται στις ουρές πάν από πέντε ώρες την μέρα, με ένα πακέτο πιστοποιητικών και φωτογραφιών για να βγάλουν τα νέα «προσωποποιημένα» ηλεκτρονικά εισιτήρια για τα μέσα μαζικής μεταφοράς, διότι ο αρμόδιος Υπουργός είναι ανίκανος να λύσει στοιχειωδώς απλά τεχνολογικά και διαδικαστικά προβλήματα.

Συμπτωματικά είναι ο ίδιος Υπουργός που το 2015 αποφάσισε ότι οι χρήστες των δημόσιων μέσων μαζικής μεταφοράς μπορούσαν να ταξιδεύουν τζάμπα, την πρώτη βδομάδα της θητείας του. Είναι φανερό ότι δεν θέλει να εφαρμόσει ένα αποτελεσματικό σύστημα ελέγχου εισιτηρίων και απλώς χρονοτριβεί, στην προσπάθειά του να αποφύγει μια από τις υποχρεώσεις που η Κυβέρνηση έχει αναλάβει, στο πλαίσιο του τρέχοντος Προγράμματος μεταρρυθμίσεων της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Πρόσφατα ένας διακεκριμένος ποινικολόγος εκτελέσθηκε από πληρωμένο δολοφόνο, που προσπαθούσε να τον τρομοκρατήσει, ώστε να συμμετάσχει σε απόπειρα στρέβλωσης της δικαιοσύνης, σε εκκρεμούσα δίκη. Ο ποινικολόγος προφανώς δεν δέχθηκε και δολοφονήθηκε με περίστροφο στις 7 το απόγευμα, μέσα στο γραφείο του, σε κεντρικό σημείο των Αθηνών. Η εγκληματικότητα καλπάζει, με δράστες εγκληματίες που αποφυλακίσθηκαν πρόσφατα, μετά από δύο πρόσφατους νόμους της Κυβέρνησης.

Στις αρχές Οκτωβρίου ένα ακατάλληλο για πλεύση παλαιό σκάφος, χωρίς έγκυρα πιστοποιητικά ναυσιπλοΐας βυθίσθηκε στο κέντρο του Σαρωνικού, εξαπολύοντας πάνω από 2000 τόνους αργού πετρελαίου, ρυπαίνοντας πάνω από 30 χιλιόμετρα γραφικών ακτών, που θα πάρουν 2 χρόνια για να καθαριστούν.

Μπορεί η Ελλάδα να πάει μπροστά με τέτοια θλιβερή κατάσταση στην Κυβέρνηση και την Δικαιοσύνη;

By Maximos                               

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.