Επί τάπητος έθεσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την έξοδο από την κρίση, στη διάρκεια του γεύματος εργασίας που είχε στις Βρυξέλλες με επτά επιτρόπους.

Παρουσία των Jyrki Katainen (αντιπροέδρου της Επιτροπής, υπεύθυνου για ζητήματα Εργασίας, Ανάπτυξης, Επενδύσεων και Ανταγωνιστικότητας) Δημήτρη Αβραμόπουλου (επιτρόπου Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων) Guenther Oettinger (επιτρόπου Προϋπολογισμού και Ανθρωπίνων Πόρων) Χρήστου Στυλιανίδη (επιτρόπου για ζητήματα Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων) Phil Hogan (επιτρόπου Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης) Carlos Moedas (επιτρόπου Έρευνας, Επιστημών και Καινοτομίας) και Gabriel Mariya (επιτρόπου Ψηφιακών Τεχνολογιών) ο κ. Μητσοτάκης ανέλυσε το σχεδιασμό της Νέας Δημοκρατίας για την οικονομία, τις μεταρρυθμίσεις, τις επενδύσεις, την ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η υποδοχή που επεφύλαξαν οι Ευρωπαίοι επίτροποι στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν ενός εν αναμονή Πρωθυπουργού, καθώς οι Βρυξέλλες αντιλαμβάνονται πως ο κ. Μητσοτάκης έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών, χωρίς να μπαίνει σε διαδικασία ακατάσχετης υποσχεσιολογίας και παροχολογίας.

Στο τετ α τετ του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας με τους επτά Ευρωπαίους επιτρόπους (πρόκειται για πρωτοβουλία του Δημήτρη Αβραμόπουλου) η συζήτηση ήταν στραμμένη στο μέλλον και στο τι ακριβώς θα πράξει η οδός Πειραιώς και ο κ. Μητσοτάκης, από τη στιγμή που θα κληθούν να αναλάβουν τη διακυβέρνηση της χώρας. Σύμφωνα, πάντα, με τις ίδιες πληροφορίες, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εστίασε στο μεγάλο στοίχημα της προώθησης ενός σαρωτικού κύματος μεταρρυθμίσεων. Μίλησε για την ανάγκη προώθησης επενδύσεων, οι οποίες θα ανοίξουν το δρόμο για τη δημιουργία νέων και καλύτερα αμειβόμενων θέσεων εργασίας, ανέλυσε το γαλάζιο σχέδιο για μία νέα ημέρα στην εκπαίδευση, που θα παράξει ικανούς ανθρώπους, τοποθετήθηκε στο μείζον ζήτημα της δημόσιας διοίκησης και κράτησε στο προσκήνιο την έννοια της αξιολόγησης των υπαλλήλων, ενώ πραγματοποίησε ειδική αναφορά στην υιοθέτηση καλών ευρωπαϊκών πρακτικών σε τομείς, όπως ο αγροτικός.

Ο κ. Μητσοτάκης, στη διάρκεια του γεύματος εργασίας, δέχθηκε πολλές ερωτήσεις από τους επτά επιτρόπους, με τον ίδιο να διαμηνύει (σύμφωνα με πληροφορίες) πως μεταρρύθμιση δεν είναι ούτε η αύξηση των φόρων (σαφείς αιχμές για την τακτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων) ούτε οι απολύσεις. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε, απευθυνόμενος στους επτά επιτρόπους, πως έχει το σχέδιο για το τι θα πράξει ο ίδιος και η Νέα Δημοκρατία από το 2018 και μετά, ενώ καμία συζήτηση δεν υπήρξε για πρόωρες εκλογές, με το όνομα του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, πάντως, να απουσιάζει από τη συζήτηση του γεύματος εργασίας. Επί Βελγικού εδάφους, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει ξεκινήσει από χθες τον κύκλο των επαφών του με κορυφαίους Ευρωπαίους αξιωματούχους, θέτοντας επί τάπητος την οικονομική οπτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης όσον αφορά στην έξοδο της χώρας από την κρίση. Σήμερα στο τετ α τετ του με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean Claude Juncker, ο κ. Μητσοτάκης θα εστιάσει στην ανάγκη να προκύψει, μέσω της πολιτικής αλλαγής, μία νέα κυβέρνηση στη χώρα, η οποία θα τρέξει ένα σαρωτικό κύμα μεταρρυθμίσεων και επενδύσεων, στέλνοντας μήνυμα στους εταίρους να αναλάβουν και οι ίδιοι το βάρος που τους αναλογεί, κυρίως στην καυτή ατζέντα των υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.