Του Θέμου Αναστασιάδη από το Πρώτο Θέμα _ 

Ποτέ και με τίποτα στήριξη σε οτιδήποτε προτείνει ο Τσίπρας… Πλην των εκλογών

Το δις… διεμφυλικά ουκ ανδρός σοφού. Και σίγουρα ουκ ανδρός κοινοβουλευτικού. Πάμε στοίχημα ότι δεν θα βρουν ούτε την ψήφο τους όσοι κεντροαριστεροί και σοσιαλίζοντες έδωσαν ψήφους και χείρα βοηθείας στον ΣΥΡΙΖΑ για το νομοσχέδιο με τα 15χρονα; Πολύς κόσμος που τους συμπαθεί στράβωσε και μπήκαν ψύλλοι στ’ αυτιά του σχετικά με το αν πρόκειται για τυχαίο… ατυχή πολιτικό χειρισμό ή αν κάτι ψήνεται με τους Συριζαίους! Μια που οι εν λόγω κυβερνώντες, όταν τελειώσουν με τις κωλοτούμπες τους στον Τραμπ (ΓΕΙΑ ΣΟΥ, ΡΕ ΑΛΕΞΗ TRUMPΑΡΙΦΑ), σκοπεύουν -αφού τους άνοιξαν την όρεξη- να φέρουν κι άλλα νομοσχέδια για κάνναβη στα μπαλκόνια, φούντες στα σαλόνια, υιοθεσίες από γκέι ζευγάρια και ό,τι εν γένει προκαλεί για να προκαλεί! Βρήκαν το κόλπο για να αποπροσανατολίζουν τον κόσμο. Σύντομα θα ’χουμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε αν θα ξανακάνουν αβάντα στον Τσίπρα με οποιοδήποτε σοβαροφανές ή γελοιωδέστατο επιχείρημα, δηλαδή αν θα είναι πια de facto ύποπτοι για μελλοντικοί συνοδοιπόροι του, είτε στην αντιπολίτευση, είτε και σε καμιά συγκυβέρνηση αν πετύχει ο Σύριζας το χάος που επιδιώκει στις εκλογές. Κι εδώ καλό είναι να ξέρει ο ψηφοφόρος ποιοι είναι διατεθειμένοι να διαβούν τη γαλανόλευκη γραμμή μεταξύ ευρωπαϊκού πολιτισμού και τριτοκοσμικής βαρβαρότητας.

Το κόμμα του κ. Τσίπρα εκπροσωπεί το τελευταίο, ενώ η Ν.Δ., η Κεντροαριστερά, το Ποτάμι και όποιος νορμάλ ξεμυτίσει την αληθινά ευρωπαϊκή προοπτική ανάκαμψης για τον τόπο. Οποιοσδήποτε στηρίζει ΣΥΡΙΖΑ την εποχή που ρίχνει τους βαρύτερους φόρους, ετοιμάζει νέα μνημόνια, πυροδοτεί γενικώς όπου μπορεί την ανωμαλία, αβαντάρει τους Τούρκους πράκτορες της Δυτικής Θράκης, και δείχνει γενικά τον χειρότερο εαυτό του, καλύτερα να το πει από τώρα, μπας και καπαρώσει καμιά θέση στις λίστες του. Γιατί από όλους τους άλλους θα είναι ξεγραμμένος!

Επειδή τυγχάνει να έχουμε σε ιδιαίτερη εκτίμηση προσωπικά τους λίγους αυτούς -αλλά μοιραίους- βουλευτές που έσωσαν πολιτικά τον Τσίπρα στο θέμα του διεμφυλικού, δεν μας περνάει από το μυαλό ότι πρόκειται για σκόπιμη αβάντα, αλισβερίσι και προετοιμασία για νέες ανίερες συμμαχίες. Ενας-ένας, όλοι αυτοί οι άνθρωποι έχουν την ιστορία τους, και μοιάζει αδιανόητο ακόμη και να τους φανταστεί κανείς στα βάρβαρα στίφη των Συριζαίων. Θέλουμε να πιστεύουμε -ή μάλλον όντως ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ- ότι πρόκειται για ένα βαρύτατο πολιτικό λάθος, από αυτά που… δυστυχώς συνηθίζουν, εξ ου και η όχι και τόσο ενθαρρυντική δημοσκοπική τους πορεία. Από καλές προθέσεις ορμώμενοι, οι κατά κανόνα σοβαροί και πολιτισμένοι κεντροαριστεροί και Ποταμίσιοι έχουν ιδιαίτερη ευαισθησία σε ζητήματα αρχών, όπως τα αποκαλούν. Ας μην μπούμε στην κουβέντα για το αν η αλλαγή ταυτότητας φύλου στα 15 είναι… θέμα αρχών, όπου οι κυρίαρχες επιστημονικές απόψεις είναι σαφώς αντίθετες.

Να το ξεπεράσουμε όμως και να τους θυμίσουμε ότι δεν είναι πια απλοί ελεύθεροι επαγγελματίες, δημοσιολογούντες, δημοσιογράφοι, επιστήμονες, πανεπιστημιακοί για να κάνουν μια «ακαδημαϊκή» τοποθέτηση λες και βρίσκονται σε κάποιο διεθνές συνέδριο ή σε στρογγυλό τραπέζι του ΣΚΑΪ (κάποτε τα ’κανε, τώρα τα παράτησε κι αυτός… Ριάλιτι στο ριάλιτι και κόντρα ανάλυση στο ριάλιτι! Τέλος πάντων, ο αναμάρτητος…).

Επαναλαμβάνουμε, λοιπόν, οι τοποθετήσεις και οι ψήφοι τους, άπαξ και είναι στη Βουλή, έχουν διττή φυσιογνωμία, κυρίως όμως ΠΟΛΙΤΙΚΗ. Και εδώ δεν μπορούν να επικαλεστούν ούτε ότι αιφνιδιάστηκαν, ούτε ότι δεν είχαν διέξοδο για να μην εκτεθούν στο μικρό αλλά επιρρεπές στη φαγωμάρα πολύχρωμο κοινό τους. Ηταν εδώ και μέρες γνωστό ότι οι ΑΝ.ΕΛ. έκοψαν λάσπη, αλλά και ότι και Συριζαίοι βουλευτές σήκωσαν για πρώτη φορά ανάστημα και είπαν όχι στις νομοθετικές θηριωδίες του Τσίπρα και ιδίως του Κοντονή. Αρα γνώριζαν ότι το ζήτημα ήταν βαρύτατα πολιτικό, ότι κρίνονταν πολλά για τον ΣΥΡΙΖΑ, και είχαν πάρα πολλά επιχειρήματα για να μη στηρίξουν χωρίς να φανούν ή να κατηγορηθούν για… αντιδραστικοί! (Αλίμονο, από πότε όλα αυτά είναι νομοσχέδια με προοδευτικό πρόσημο, όπως επιμένει να τα χαρακτηρίζει η κυρία Ράνια Τζίμα στη συμπαθή ενημερωτική της εκπομπή;

Το 75% των Ελλήνων πάντως πιστεύει ότι είναι πολιτικάντικες μπούρδες και μισές δουλειές. Κοινώς, Συριζιές! Δεν είναι τυχαίο που ο όρος «kolotoumpas», σήμα κατατεθέν του Τσίπρα, υιοθετήθηκε πλέον διεθνώς μέσω της «El Pais» για τον Καταλανό τσαμπουκά πρωθυπουργό της μπουκιάς!) Εν πάση περιπτώσει, είτε είναι είτε δεν είναι μείζον θέμα αρχών το αν θα αλλάξουν φύλο στα 15, στα 16 ή στα 17 (αλήθεια, υπάρχει ταβάνι για τα περήφανα γηρατειά; Ρωτάω γιατί οι γυναίκες ζουν πιο πολύ από μας! Να κάνουμε δηλαδή γυριστή στην κρίσιμη στιγμή;), υπάρχουν και άλλα ζητήματα αρχών. Οπως η ιστορική διαχρονικά γνώση ότι δεν αντιμετωπίζεις… βάσει αρχών κόμματα και καθεστώτα που τα έχουν για βιτρίνα και για άλλοθι! (Κορυφαίο παράδειγμα; Το σύμφωνο ειρήνης Τσάμπερλεν με τον Χίτλερ λίγο από πριν τον Β’ Παγκόσμιο! Ασε το σύμφωνο ναζί-Στάλιν!) Ουδεμία σχέση βέβαια οι προαναφερθέντες δικτάτορες με το μικροσκοπικό κωμικοτραγικό μόρφωμα των Συριζαίων, οι οποίοι νομιμοφρόονως και οριακά κοινοβουλευτικά έχουν ανατρέψει, έχουν ξεπουλήσει και έχουν παραμορφώσει όλες τις διακηρυγμένες αρχές τους! Καμία δικαιολογία, λοιπόν, για να συμφωνείς σε ζητήματα αρχών με κάποιον που δεν έχει καθόλου αρχές, αλλά η μόνη του ανησυχία είναι το πώς θα διατηρηθεί στη θέση του. Στην εξουσία.

Τέσπα (τέλος πάντων), αυτό που έκαναν δεν περιγράφεται, αλλά και δεν ξεγράφεται. Οπότε ας πάρουν το ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ που τους στέλνει η πλειοψηφία της κοινωνίας. Ποτέ και για τίποτα με τον ΣΥΡΙΖΑ! ΕΝΑ είναι το ζητούμενο, το να ΠΕΣΕΙ. Και όποιος τον στηρίζει, θα πέσει μια ώρα αρχύτερα. Σκάβουν τον λάκκο τους όσοι, για οποιονδήποτε λόγο, δίνουν χείρα βοηθείας στο κόμμα της εθνικής συμφοράς, του ευτελισμού του Ελληνα και της αέναης φτώχειας. Ή με τον Ελληνισμό ή με τον φονιά του, τον ΣΥΡΙΖΑ! Δεν είναι δυνατόν και με τον Πολάκη και με τον Θεοδωράκη! (Τον… Μίκη εννοώ…;) Ε, όχι και να σε πιάνει ακόμα πελάτη ο Trumpαρίφας!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.