Τρεις Αμερικανοί δημιουργοί αποφάσισαν να μετατρέψουν τη Σύρο σε Universal Studios!

Τρεις σημαντικοί άνθρωποι της βαριάς βιομηχανίας του θεάματος, βραβευμένοι με Oscar, είχαν την ιδέα να μετατρέψουν τη Σύρο σε Universal Studios. Ο Αμερικανός σεναριογράφος και σκηνοθέτης Steven Bernstein, ο καλλιτεχνικός διευθυντής κινηματογραφικών παραγωγών Charles Lee και ο πρωτοπόρος του animation Martin Meunier, ήρθαν στην Ελλάδα με ένα σχέδιο για πακέτο επενδύσεων ύψους 250 εκατ.

Σύμφωνα με το Protothema.gr, στόχος τους είναι να μετατρέψουν τη Σύρο σε Hollywood της Ευρώπης, δημιουργώντας ένα περιβάλλον με εγκαταστάσεις ικανές να προσελκύσουν τις μεγαλύτερες Αμερικανικές εταιρείες παραγωγής, με χρονικό ορίζοντα της επένδυσής τους τα δύο χρόνια.

«Η Ελλάδα είναι ένας ζωντανός θησαυρός, την αγαπώ από όταν ήρθα σε ηλικία 6 ετών με τους γονείς μου διακοπές στην Κέρκυρα», λέει στο Protothema.gr ο σκηνοθέτης και παραγωγός Steven Bernstein.

«Όταν επισκέφτηκα τη Σύρο σκέφτηκα ότι θα μπορούσαν να γίνουν εκεί κινηματογραφικά πλατό για τρεις λόγους. Πρώτον, υπάρχει ασφάλεια και δεν χρειάζονται πολλά χρήματα για σεκιούριτι, δεύτερον υπάρχουν λιμάνι και αεροδρόμιο για τις απαραίτητες μετακινήσεις και, τρίτον, λόγω των αρχοντικών και των παλιών κτιρίων είσαι σε μια πόλη όπου ένα κομμάτι της θυμίζει Ιταλία, άλλο Γαλλία, Αγγλία ή Βουδαπέστη».

Και προσθέτει: «Τα πάντα έχουν μπει μπροστά και αν βοηθήσει το Ελληνικό κράτος, μεγάλοι επενδυτές είναι έτοιμοι να ρίξουν τα χρήματά τους. Θα δημιουργηθούν απίστευτα πολλές θέσεις εργασίας, θα αναπνεύσει η οικονομία της χώρας σας.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.