Ενημερωτική συνάντηση για νέους που σχεδιάζουν μια δική τους επιχείρηση ή θέλουν να επεκτείνουν μια ήδη υπάρχουσα, πραγματοποιείται την Τετάρτη στις 11.00 στα Γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα, (Βασ. Σοφίας 2), στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus για Νέους Επιχειρηματίες, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Πρόκειται για την πρώτη ενημέρωση που πραγματοποιείται στην Ελλάδα γι’ αυτό το πανευρωπαϊκό πρόγραμμα.

Το EYE (Erasmus for Young Entrepreneurs) είναι ένα πρόγραμμα διασυνοριακής ανταλλαγής, το οποίο προσφέρει σε νέους ή φιλόδοξους επιχειρηματίες την ευκαιρία να αποκομίσουν γνώσεις από έμπειρους επιχειρηματίες, οι οποίοι διευθύνουν μικρές επιχειρήσεις σε κάποια από τις συμμετέχουσες στο πρόγραμμα χώρες.

Η ανταλλαγή εμπειριών πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια της παραμονής κοντά στον έμπειρο επιχειρηματία, γεγονός που βοηθά το νέο επιχειρηματία να αποκτήσει τις απαραίτητες δεξιότητες για τη διοίκησης μίας μικρής επιχείρησης. Ο επιχειρηματίας υποδοχής ωφελείται από τις νέες προοπτικές που παρέχονται για την επιχείρησή του/της και αποκτά την ευκαιρία να συνεργαστεί με εταίρους από άλλες χώρες ή να ενημερωθεί για νέες αγορές.

Μπορούν να συμμετάσχουν:

-Νέοι επιχειρηματίες που σχεδιάζουν να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση ή την έχουν ξεκινήσει ήδη εντός της τελευταίας τριετίας.

-Έμπειροι επιχειρηματίες οι οποίοι είναι ιδιοκτήτες ή διευθυντές μικρής ή μεσαίας επιχείρησης σε μία από τις συμμετέχουσες στο πρόγραμμα χώρες.

Στη συνέντευξη θα πάρουν μέρος εκπρόσωποι των ενδιάμεσων φορέων που είναι υπεύθυνοι για την Ελλάδα.

Είναι απαραίτητη η δήλωση της συμμετοχής των ενδιαφερομένων στο email Dimitra.GEORGANA@ec.europa.eu

Περισσότερες πληροφορίες

Ιστότοπος Erasmus Νέοι Επιχειρηματίες

Erasmus for Young Entrepreneurs Video

Success Stories από την Ελλάδα

https://erasmus-entrepreneurs.eu/videos.php?vid=itn6DyTI2zI

http://ec.europa.eu/small-business/success-stories/2016/may/index_en.htm

Σημεία Επαφής για την Ελλάδα

Σημειώνεται ότι στις 5 Οκτωβρίου 2017 θα λάβει χώρα στην Αθήνα (Ζάππειο Μέγαρο) η πανευρωπαϊκή βράβευση των πιο πετυχημένων Νέων  Επιχειρηματιών Erasmus για το 2016 με μια ελληνική υποψηφιότητα ανάμεσα στους έξι φιναλίστ.

Πηγή: euro2day.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.