Ο δισεκατομμυριούχος Elon Musk, που επενδύει στην τεχνολογία και το διάστημα, ξεκινάει τα πυραυλικά ταξίδια από το 2022, με στόχο να πηγαίνουμε από την Γη στην Σελήνη σε μια ώρα, από την Νέα Υόρκη στο Λονδίνο σε 29 λεπτά και φυσικά να κατακτήσουμε τον Άρη!

Σύμφωνα με δημοσίευμα τουForbes ο Elon Musk αποκάλυψε την δημιουργία ενός νέου πυραύλου, που μπορεί να μας οδηγήσει στον Άρη, στη Σελήνη και σε όλο τον κόσμο σε μία ώρα.

Σε ομιλία του στο Διεθνές Συνέδριο Αστροναυτικής στην Αδελαΐδα της Αυστραλίας, ο διευθύνων σύμβουλος της SpaceX αποκάλυψε τον πύραυλο BFR , στον οποίο, όπως είπε, σχεδιάζει να επενδύσει όλους τους πόρους της εταιρείας.

Ο BFR έχει διάμετρο περίπου 9 μέτρων και σύμφωνα με τον Musk θα μπορούσε να μεταφέρει περίπου 100 άτομα ανά πτήση σε 40 καμπίνες για επανδρωμένες αποστολές. Η SpaceX θέλει να ξεκινήσει την πρώτη της αποστολή φορτίου με έναν BFR ήδη από το 2022. «Δεν είναι τυπογραφικό λάθος», δήλωσε ο Musk. «Είναι φιλοδοξία».

Η ομιλία αυτή, ήταν συνέχεια μιας άλλης που έδωσε στην ίδια συνδιάσκεψη πριν από ένα χρόνο, όταν είπε ότι η SpaceX θα μπορούσε να βοηθήσει την ανθρωπότητα να γίνει ένα «πολύ-πλανητικό είδος» και να οικοδομήσει μια πόλη στον Άρη στο εγγύς μέλλον. Τότε, είχε πει ότι η SpaceX θα χρησιμοποιήσει ένα γιγαντιαίο επαναχρησιμοποιήσιμο πύραυλο που ονομάζεται Interplanetary Transport System 12 μέτρων με στόχο να φτάσει στον κόκκινο πλανήτη.

Ο BFR έχει διάμετρο περίπου 9 μέτρων, πολύ μικρότερη από τον προηγούμενο πύραυλο, αλλά εξακολουθεί να διαθέτει άριστο μηχανισμό. Ο Elon Musk δήλωσε ότι θα είναι σε θέση να το εκτοξεύσει 150 τόνους σε χαμηλή τροχιά γης και θα μπορούσε να μεταφέρει περίπου 100 άτομα ανά πτήση σε 40 καμπίνες για επανδρωμένες αποστολές. Η SpaceX θέλει να ξεκινήσει την πρώτη της αποστολή φορτίου με έναν BFR ήδη από το 2022. Μόλις δύο χρόνια αργότερα, κατά τη διάρκεια μιας από τις περιόδους 26 μηνών που ο Άρης και η Γη θα βρίσκονται πολύ κοντά μεταξύ τους, η SpaceX θέλει να εκτοξεύσει τέσσερις από τους πυραύλους της στον Άρη -δύο θα μεταφέρουν φορτίο και δύο θα μεταφέρουν ανθρώπους.

Ο BFR θα είναι επαναχρησιμοποιήσιμος, στοιχείο το οποίο τον καθιστά οικονομικά αποδοτικό. Μετά την εκτόξευση, ο πύραυλος θα επιστρέφει στο πεδίο εκτόξευσης και το προσαρτημένο διαστημόπλοιο θα περιστρέφεται γύρω από τη Γη.

Το διαστημόπλοιο θα είναι επίσης επαναχρησιμοποιήσιμο και ο Musk οραματίζεται ότι θα μπορεί να μεταφέρει ανθρώπους στη Σελήνη, τον Άρη – και οπουδήποτε στη Γη σε λιγότερο από μία ώρα. Η χρήση του BFR ως σύστημα μεταφοράς υψηλής ταχύτητας στη γη είναι πιθανώς το κομμάτι του οράματος που θα εξασφαλίσει στη SpaceX κέρδος.

Ο Elon Musk μίλησε για πτήσεις μεγάλων αποστάσεων όπως από τη Νέα Υόρκη στη Σαγκάη σε 39 λεπτά και από τη Νέα Υόρκη στο Λονδίνο σε λιγότερο από μισή ώρα. Λίγο αργότερα, έγραψε στο Instagram ότι είχε ξεχάσει να αναφέρει ότι η τιμή αυτών των πτήσεων «θα πρέπει να είναι περίπου η ίδια με αυτή των ναύλων σε ένα αεροσκάφος».

Ο Elon Musk βλέπει επίσης τον BFR ως τον τρόπο να χτίσει μια σεληνιακή βάση – κάτι το οποίο θεωρεί ότι θα έπρεπε ήδη να έχουμε μέχρι σήμερα.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.