Σοκάρει σήμερα μια είδηση, που δυστυχώς πέρασε στα «ψιλά». Ο κ. Κοντονής, ως αρμόδιος Υπουργός, αρνήθηκε να συμμετάσχει η Ελλάδα στο Συνέδριο της Εσθονικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που έχει τον τίτλο: «Η κληρονομιά στον 21ο αιώνα των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν από τα κομμουνιστικά καθεστώτα», επειδή – κατ’ αυτόν – ο στρατός της ΕΣΣΔ ήταν ο απελευθερωτής της Ευρώπης και των ναζιστικών στρατοπέδων συγκέντρωσης και το επικείμενο Συνέδριο αντίκειται στις αξίες της ΕΕ.

Κατ’ αρχή μας εκπλήσσουν οι θέσεις του κ. Κοντονή, που ως πολιτισμένος Ζακυνθινός θα έπρεπε να είναι πιο εξοικειωμένος με τις αξίες της ΕΕ και να γνωρίζει ότι αποκλείουν τις απαξίες της βίας, καταπίεσης και εγκληματικών διώξεων, που χαρακτήριζαν τον κομμουνισμό. Αντίθετα στηρίζονται στα ανθρώπινα δικαιώματα που καθιέρωσε ο Χριστιανισμός, ο οποίος παρά τους απηνείς διωγμούς 70 ετών και τα δεκάδες εκατομμύρια εκτελεσθέντων και εκτοπισθέντων, στο τέλος θριάμβευσε πάνω στον – μακαρία τη λήξει – σοβιετικό κομμουνισμό.

Δεύτερο, θα έπρεπε να γνωρίζει ότι εφόσον ο μεγαλύτερος αριθμός ναζιστικών στρατοπέδων ήταν στην Πολωνία, δίπλα στην Ρωσία, ήταν μοιραίο ο Σοβιετικός – και όχι ο Αμερικανικός – Στρατός να απελευθερώσει τα περισσότερα, βάσει γεωγραφίας και όχι απελευθερωτικής ιδεολογίας.

Η άρνηση και οι σχετικές δηλώσεις του κ. Κοντονή αποκαλύπτουν, πέρα από κάθε αμφιβολία το κομμουνιστικό DNA του ΣΥΡΙΖΑ, αφού κανένα άλλο Ευρωπαϊκό αριστερό κόμμα, σε κάποιο άλλο κράτος-μέλος δεν σκέφθηκε να εναντιωθεί στην συμμετοχή σε Συνέδριο της ΕΕ, βάσει τέτοιων γελοίων, ανιστόρητων ισχυρισμών.

Μήπως ο μύχιος πόθος του κ. Κοντονή και των συνοδοιπόρων του είναι η νεκρανάσταση των παθών του διχασμού και η πραγματοποίηση του Τέταρτου Γύρου αριστερής βίας, που κρύβεται στο DNA των περισσότερων Συριζαίων με κατ’ εξοχή δείγμα τον κ. Πολάκη; Μήπως ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε ακριβέστερα να είχε ονομασθεί ΣΥΚΟΜΑ (Συνασπισμός Κομμουνιστικής Αριστεράς) και ο κυβερνητικός συνασπισμός ΣΥΚΟΜΑΝΕΛ αντί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ;

Πάντως, έτσι που ξυρίζουν τους θεσμούς, αν τους αφήσουμε επί πολύ ακόμα . . . . δεν θα μείνει ούτε σύκο να φάμε, σ’ αυτόν τον τόπο.

    Μάξιμος  19.8.2017    

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.