Το πυρηνικό ζήτημα με τη Βόρεια Κορέα πρέπει να επιλυθεί ειρηνικά, δήλωσε ο Κινέζος Πρόεδρος Xi Jinping στον Αμερικανό ομόλογό του Donald Trump, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν με αφορμή την κρίση στην περιοχή και ζήτησε αυτοσυγκράτηση, όπως μετέδωσε η Κινεζική κρατική τηλεόραση.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος την Παρασκευή διατύπωσε μια νέα απειλή εναντίον της Βόρειας Κορέας λέγοντας πως οι Αμερικανικές στρατιωτικές επιλογές είναι κλειδωμένες και οπλισμένες, ενώ η Πιονγκγιάνγκ τον κατηγόρησε ότι οδηγεί την Κορεατική χερσόνησο στο χείλος του πυρηνικού πολέμου και παγκόσμιες δυνάμεις εξέφρασαν ανησυχία.

Ο Κινέζος Πρόεδρος είπε ακόμη στον Αμερικανό Πρόεδρο ότι είναι προς το κοινό συμφέρον τόσο της Κίνας όσο και των Ηνωμένων Πολιτειών να επιτύχουν την αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής χερσονήσου και να προστατεύσουν την ειρήνη και τη σταθερότητα εκεί. Η τελική επίλυση του πυρηνικού ζητήματος πρέπει να γίνει πολιτικά μέσω συνομιλιών και η Κίνα είναι πρόθυμη να διατηρήσει την επικοινωνία με τις Ηνωμένες Πολιτείες στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού ώστε να ασκήσουν πίεση για να υπάρξει η κατάλληλη έκβαση, πρόσθεσε ο Xi Jinping.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.