Σίγουρη θεωρούν δημοσιεύματα των αποχώρηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου από το υπουργείο Οικονομικών, την οποία αποδίδουν σε δική του πρόθεση, πλην όμως είναι γνωστό ότι οι σχέσεις του με τον Πρωθυπουργό δεν διανύουν και την καλύτερη περίοδο. Μάλιστα το Μαξίμου έχει αρχίσει εδώ και καιρό να τον κατηγορεί με υπόγειες διαρροές, για «φίλο των Γερμανών»…

«Ημέρες μετράει στην οδό Νίκης ο Ε. Τσακαλώτος και είναι ενδεικτικό πως ούτε ο ίδιος, ούτε οι στενοί του συνεργάτες, ούτε και το Μέγαρο Μαξίμου, έχουν προσπαθήσει να διαψεύσουν τα όσα ακούγονται το τελευταίο διάστημα περί αποχώρησης του επικεφαλής της ομάδας των «53» από το υπουργείο Οικονομικών. Στις 4 Σεπτεμβρίου, οπότε συνεδριάζει το Euroworking Group, δεν είναι σαφές αν ο Ε. Τσακαλώτος θα έχει παραμένει στο πόστο του», γράφει το Iefimerida.gr.

Δεν είναι η πρώτη φορά που δημοσιεύματα αναφέρονται στο ενδεχόμενο αποχώρησης του κ. Τσακαλώτου από το κυβέρνητικό σχήμα, ωστόσο είναι η πρώτη φορά που καμία πλευρά δεν τα διαψεύδει, έστω για να τηρηθούν τα προσχήματα.

Ορισμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι σχέσεις του Πρωθυπουργού με τον κ. Τσκαλώτο να διανύουν μία περίοδο… ύφεσης, ενώ στο παρελθόν έχουν υπάρξει και… εντάσεις, στο πλαίσιο πάντα των περιθωρίων που έχει ο υπουργός Οικονομικών και επικεφαλής της ομάδας των «53».

Το ερώτημα πάντως είναι πως θα αντιδράσουν οι δανειστές σε ενδεχόμενη απομάκρυνση του Ε. Τσακαλώτου από το υπουργείο Οικονομικών, καθώς είναι πολλά ζητήματα σε εκκρεμότητα και κυρίως οι διαπραγματεύσεις για το επόμενο 12μηνο, δηλαδή το αν η 3η αξιολόγηση θα ξεκινήσει πριν ή μετά από τις Γερμανικές εκλογές, πόσες ακόμα αξιολογήσεις θα γίνουν ως τον επόμενο Αύγουστο, πώς θα μοιραστούν τα 113 προαπαιτούμενα που απομένουν για την ολοκλήρωση του Προγράμματος.

Επίσης ζητούμενο είναι και η στάση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών W.Schaeuble ο οποίος έχει πλέξει το εγκώμιο του Ευκλείδη Τσακαλώτου πολλές φορές και φυσικά επηρεάζει πολλούς στην Eurogroup.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.