Επιδιώκουμε μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό, στηριγμένη στις αποφάσεις του Ο.Η.Ε., αλλά και στο Ευρωπαϊκό κεκτημένο, υπογράμμισε ο Κ. Μητσοτάκης, κατά τη συνάντηση με τον Τούρκο Πρωθυπουργό Binali Yildirim χθες.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Μητσοτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Συναντήθηκα με τον Πρωθυπουργό της Τουρκίας κ. Binali Yildirim. Είχαμε μια ουσιαστική και ειλικρινή συζήτηση για τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις, το μεταναστευτικό και το Κυπριακό. Η Ελλάδα και η Τουρκία, οι δύο λαοί μας, είμαστε υποχρεωμένοι και από τη γεωγραφική μας θέση να ζούμε μαζί. Είναι καλύτερα για το αμοιβαίο συμφέρον μας οι σχέσεις μας να είναι ειρηνικές, εποικοδομητικές, σχέσεις συνεργασίας και καλής γειτονίας.

Αλλά, προϋπόθεση γι’ αυτό είναι ο έμπρακτος σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου, των διεθνών κανόνων, η ειλικρίνεια και βέβαια η αποφυγή κάθε είδους περιττής πρόκλησης. Υποστηρίζουμε την ανάγκη να παραμείνουν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας.

Τέλος, σε ό,τι αφορά στο Κυπριακό, επιδιώκουμε μια δίκαιη και βιώσιμη λύση, στηριγμένη στις αποφάσεις του Ο.Η.Ε., αλλά και στο Ευρωπαϊκό κεκτημένο. Είμαστε υπέρ της επανένωσης του νησιού, αλλά χωρίς ξένα στρατεύματα και χωρίς την παρωχημένη λογική εγγυήσεων και επεμβατικών δικαιωμάτων», ανέφερε ο Κ. Μητσοτάκης.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here